Προφίλ Κέντρου

ΚΕΝΤΡΟ ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ ‘YANG SHENG’ ΞΑΝΘΗ – ‘Αυθεντικό Yang στυλ’

Το Κέντρο Tai Chi Chuan ξεκίνησε την λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2010 στα πλαίσια της συνεργασίας του με την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης έως το Δεκέμβριο του 2022.

Από τον Ιανουάριο μεταφέρεται σε δική του στέγη στα πλαίσια της ίδρυσης και λειτουργίας του στον Πολιτιστικό & Eπιστημονικό Σύλλογο ΠΕ.Σ. ‘Η Τέχνη του Ζην’ με νέες δράσεις.

Τα μαθήματα Tai Chi του αυθεντικού Yang στυλ σηματοδοτούν την αρχή της διάδοσης της αρχαίας κινεζικής εσωτερικής πολεμικής τέχνης στην πόλη της Ξάνθης.

Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Tai Chi Chuan Taiwan (WTCCF Taiwan) από το 2011.

Με την εξέλιξη της ενέργειας της ομάδας Τάι Τσι Τσουάν δημιουργήθηκε η ανάγκη για τον σχεδιασμό και την καλλιέργεια νέων δράσεων που θα ενισχύσουν αφενός το πολυδιάστατο χαρακτήρα του Τάι Τσι αλλά και την υλοποίηση παράλληλων δράσεων πολιτισμού, επιστήμης και φιλοσοφίας που υποστηρίζονται στα πλαίσια της λειτουργίας μας.

Το Κέντρο συνεργάζεται με το ΤΕΦΑΑ του Δ.Π.Θ. και διεξάγει έρευνα για την επίδραση του Ται Τσι στην λειτουργική ικανότητα των ενήλικων ασκούμενων.

Το Κέντρο διοργανώνει από το 2017 και κάθε χρόνο το τριήμερο Διεθνές Φεστιβάλ Τάι Τσι Τσουάν ‘Δημόκριτος ο Αβδηρίτης’ στη Ξάνθη με σεμινάρια στη τέχνη αυτή, στην επιστήμη που την υποστηρίζει και τη φιλοσοφία. Συμμετέχουν δάσκαλοι και ειδικοί από την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Ελλάδα σε μια γιορτή φιλίας και πολιτιστικής ανταλλαγής.

Επίσης συνδιοργανώνει το Πανελλήνιο διαδικτυακό Συμπόσιο για το Τάι Τσι Τσουάν από το 2021 με σκοπό την εμπεριστατωμένη ενημέρωση των ασκούμενων και των εκπαιδευτών/ριών/δασκάλων στις πρακτικές αυτές, στις εφαρμογών αυτών και στα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας.

Υπεύθυνη του Κέντρου: Έμη Χατζηπαναγιώτη, 6977560795

Email : taichi-xanthi@lifearts.org.gr

Blog: http://taichi-xanthi.blogspot.com

ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ:

–              ΑΡΧΑΡΙΟΙ BASICS1 : ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ από Ιανουάριο 2023

–              BASICS 2: Μεσαίο επίπεδο

–              LIU HE BA FA (μικρή φόρμα) και TUI SHOU – TAIJI SANSHOU 8 FORM PUSH HANDS CHAN STYLE – ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ

–              ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΙ – Εμβάθυνση φορμών, όπλα, Tui Shou

–              ΤΜΗΜΑ QI GONG για όλους

–              ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΙ ΤΣΙ σε αναπηρικό αμαξίδιο: ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ

–              ΗΠΙΟ ΤΑΙ CHI & QI GONG: Διαφοροποιημένο  πρόγραμμα για ειδικούς πληθυσμούς για την Υγεία  και την Πρόληψη

–              ΤΑΙJI ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ – Εισαγωγικό για όλα τα επίπεδα. ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ

ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ κάθε χρόνο:

ΦΕΤΟΣ σας προσκαλούμε ….

  1. 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Τάι Τσι Τσουάν ‘Δημόκριτος ο Αβδηρίτης’ στη Ξάνθη, στους χώρους του Ξενοδοχείου ΑΓΡΙΑΝΗ, 22-25 Ιουνίου 2023

https://sites.google.com/view/taichi-festival-democritus/home

  1. 2ο Πανελλήνιο διαδικτυακό Συμπόσιο για το Τάι Τσι & Τσι Γκονγκ, 28 Ιανουαρίου 2023

https://sites.google.com/view/panhellenic-taichi-symposium/home

Translate »