Ιστορία Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας

ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

 Κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος (Οκτώβριος 2023 – Μάιος 2024) θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο με θέμα την Ιστορία της Αρχαίας  Ελληνικής  Φιλοσοφίας με διδάσκοντα τον Θανάση Μουσόπουλο – φιλόλογο συγγραφέα ποιητή.

Θα μελετηθούν κατά σειρά:  οι Προσωκρατικοί φιλόσοφοι, οι Σοφιστές, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης. Θα παρουσιαστεί η ζωή και το έργο του κάθε φιλοσόφου και θα εξετασθούν οι βασικές θεωρίες του μέσα από χαρακτηριστικά αποσπάσματα. Σε κάθε ωριαία συνάντηση θα δίδεται το ανάλογο υλικό.

Η παρακολούθηση είναι Δωρεάν. Απαιτείται ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής .

 

Θανάσης Μουσόπουλος

Ο Θανάσης Μουσόπουλος

γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1949, σπούδασε στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης, ζει και εργάζεται στην Ξάνθη. Ασχολείται με την ποίηση το δοκίμιο , την ιστορία και τον πολιτισμό της Θράκης. Mέλος Λογοτεχνικών και Φιλοσοφικών Εταιρειών, πήρε μέρος σε συνέδρια ως εισηγητής, συνεργάζεται με εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς, διετέλεσε για 8 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης, για 12 χρόνια Πρόεδρος της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, μέλος άλλων πολιτιστικών  φορέων, τ. Διευθυντής του Κέντρου Μελέτης Θρακικού Λόγου του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, όπου επί μία εικοσαετία δίδασκε σε ενήλικες αρχαία ελληνική γλώσσα και γραμματεία, καθώς και ιστορία και πολιτισμό Θράκης. Τα τελευταία 4 χρόνια διδάσκει στο Λύκειον Ελληνίδων Ξάνθης Ιστορία – Πολιτισμό  Θράκης – Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία.  Συνιδρυτής και Συντονιστής του Δικτύου Λόγου και Πράξης, από το 2010.

Από το 1972 ως σήμερα εξέδωσε πάνω από εξήντα βιβλία ποίησης, δοκιμίου και Ιστορίας – Πολιτισμού της Θράκης. Συνεργάστηκε επίσης στη συγγραφή πολλών τόμων. Για το έργο του έχουν γραφεί κριτικές , έχουν οργανωθεί τιμητικές εκδηλώσεις και του έχουν απονεμηθεί τιμητικές διακρίσεις και βραβεία. Το 2013 ο Δήμος Ξάνθης του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλης. Το 2022 τιμήθηκαν τα 50 χρόνια παρουσίας του στα Γράμματα και στον Πολιτισμό.

Translate »