3η ΒΡΑΔΙΑ ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ και ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ – ΣΑΒΒΑΤΟ 27/05/2023 και ώρα 20.00

στο χώρο του Συλλόγου μας, 28ης Οκτωβρίου 311 (ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ)

 ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΤΣΙΚΡΙΚΩΝΗ

 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΟΙΞΗ 2023 – Γνωριμία με τους οινοποιούς και δοκιμές κρασιών.

Βραδιά οινογνωσίας και γευσιγνωσίας – Παρουσιάσεις του προφίλ των καλεσμένων οινοποιών, των τεχνικών παραγωγής των κρασιών, των καινοτόμων μεθόδων τους και δοκιμές των κρασιών.

Οι εκάστοτε παρουσιάσεις των οινοποιείων θα υποστηρίζονται από τοπικούς επιχειρηματίες γευσιγνώστες και καταστήματα  καθώς και ειδικούς της γαστρονομίας. Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι να ενισχυθούν τα τοπικά ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα και να συνδυαστεί η γαστρονομία με την τέχνη του κρασιού διευρύνοντας την γνώση μας στη τέχνη του ΕΥ ΖΗΝ.

3η Βραδιά ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ – ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΤΣΙΚΡΙΚΩΝΗ (TSIKRIKONIS WINERY)

Η Οινοποιία Τσικρικώνη βρίσκεται στους πρόποδες του Όρους Συμβόλου στο Μυρτóφυτο Καβαλάς του Δήμου Παγγαίου. Ιδρύθηκε από τον Ευστάθιο Θ. Τσικρικώνη και δραστηριοποιείτε από το 1990 έως σήμερα όπου τα ινία έχει αναλάβει ο γιος του Θεόδωρος Τσικρικώνης.

Αρχή της εταιρίας είναι η παραγωγή ποιοτικών οίνων με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον και η ανάδειξη του τόπου μέσω αυτών, έχοντας ως γνώμονα την μακρόχρονη παράδοση της οικογενείας Τσικρικώνη και την χρήση νέων επιστημονικών μεθόδων που εξασφαλίζουν υψηλά πρότυπα παραγωγής έχοντας ως στόχο την ανάδειξη γηγενών ποικιλιών στο εξωτερικό και στην εγχώρια αγορά.

Το κτήμα διαθέτει επισκέψιμο αμπελώνα και οινοποιείο καθώς και παραδοσιακό οινοτουριστικó ξενώνα, με εκθετήριο και χώρο γευστικών δοκιμών, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τους προϊόντα της εταιρίας και να απολαύσει ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον.

www.tsikrikonis-winery.gr

 ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ

Με την συνεργασία και ευγενική υποστήριξη των:

 ΚΑΣΕΡΙ ΞΑΝΘΗΣ – Τυροκομείο Χατζηιωαννίδης Δημήτριος

Το ΚΑΣΕΡΙ ΞΑΝΘΗΣ παρασκευάζεται από την οικογένεια Χατζηιωαννίδη τα τελευταία 40 χρόνια στο τυροκομείο που βρίσκεται λίγα μέτρα έξω από τη πόλη.
Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1962 και λειτουργεί με την παρούσα της μορφή από το 1974.

Έχει μόνιμους και εποχιακούς εργαζόμενους.
Ο Δημήτρης Χατζηιωαννίδης παίρνει το γάλα του μόνο από ντόπιους παραγωγούς.
Όταν τελειώνει η καθημερινή διαδικασία, ο χώρος είναι πεντακάθαρος και αστραφτερός σαν να μην πέρασε σταγόνα γάλα από εκεί. Όλα είναι περιποιημένα, τηρούνται όλες οι διαδικασίες ασφαλείας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τα ίδια τα προϊόντα του.
Το 2003 κατόπιν μιας χρονοβόρας, δύσκολης αλλά και δαπανηρής διαδικασίας, παίρνει το ΚΑΣΕΡΙ ΞΑΝΘΗΣ και τον τίτλο ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης)

Υπεύθυνος: Χατζηιωαννίδης Δημήτρης

www.kaserixanthis.gr

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ – Σεβαστόπουλος Αντώνιος Μελισσοκόμος

Παραγωγός Μελιού Π. Χρύσα Ξάνθης

Translate »